2011. május 11., szerda
Csicseriborsó saláta
Csicseriborsó saláta
Hozzávalók: 1-1 konzerv csicseriborsó és vörös bab, 1 nagyobb fej lila hagyma, 1-2 darab paradicsom, 1 kiskanál méz, 2 evőkanál balzsamecet, 1, 5 evőkanál dijoni mustár, 3 evőkanál frissen facsart citromlé, só, bors
Elkészítése: Egy kis tálban keverjük el az ecetet a mustárral, a citromlével, a mézzel és a zúzott fokhagymával. A konzerveket lecsepegtetjük, és hideg vízzel leöblítjük, a hagymát és a paradicsomot felszeleteljük. Az öntetet összekeverjük a zöldségekkel és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Néhány órát a hűtőben állni hagyjuk, hogy érjenek össze az ízek.
vörös babot ki hagytam:)