2011. május 11., szerda
padlizsán krém
vinetta:)
* 1 db 350 grammos padlizsán
* 2 ek extra szűz olívaolaj
* 2 gerezd fokhagyma ,hagyma
* 1 tk mustár
* 1,5 kk só
* 1 kk frissen őrölt fekete bors
majonézesen:)
* 2 db padlizsán
* 1 fej vöröshagyma, apró kockára vágva
* 4-5 gerezd fokhagyma, reszelve
* só
* őrölt színes bors
* fehér bors
* 1-1,5 dl majonéz/ lehet házi is:)
* kb. 5 ek extra szűz olívaolaj (amennyit felvesz a padlizsán,a mennyiség változhat)
* fél citrom leve
Csicseriborsó
Hozzávalók:
25 dkg csicseriborsó
10 dkg burgonya
2 gerezd fokhagyma
fél fej vöröshagyma (póré is lehet)
fél citrom leve és reszelt héja
2 dl natúr joghurt vagy főzőtejszín
petrezselyem és lestyánzöld, snidling
só, frissen őrölt bors
egy kisebb kígyóuborka
1-2 db kemény paradicsom
Elkészítése:
A csicseriborsót előző nap beáztatjuk, majd másnap a kockára vágott burgonyával, hagymával, fokhagymával, a citrom héjával, a lestyánzölddel megsózva, borsozva puhára főzzük. A citrom héját kivesszük, majd az egészet összeturmixoljuk, belekeverjük a citrom levét, a joghurtot (főzőtejszínt). Amennyiben szükséges, utánaízesítünk.
Tálaláskor megszórjuk a vékony csíkokra vágott uborkával, a kockára vágott paradicsommal, a finomra vágott snidlinggel és petrezselyemzölddel.
Hidegen kínáljuk akár önmagában, de enyhén pirított kenyérrel vagy bagettel is finom.
A dietetikus véleménye:
A sok zöldség miatt magas rosttartalmú leves ajánlható vegetáriánusoknak és lassú emésztésre panaszkodóknak is. Kevés allergént tartalmaz, talán csak a joghurt okozhat problémát a tejfehérje-érzékenyeknek.
Csicseriborsó saláta
Csicseriborsó saláta
Hozzávalók: 1-1 konzerv csicseriborsó és vörös bab, 1 nagyobb fej lila hagyma, 1-2 darab paradicsom, 1 kiskanál méz, 2 evőkanál balzsamecet, 1, 5 evőkanál dijoni mustár, 3 evőkanál frissen facsart citromlé, só, bors
Elkészítése: Egy kis tálban keverjük el az ecetet a mustárral, a citromlével, a mézzel és a zúzott fokhagymával. A konzerveket lecsepegtetjük, és hideg vízzel leöblítjük, a hagymát és a paradicsomot felszeleteljük. Az öntetet összekeverjük a zöldségekkel és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Néhány órát a hűtőben állni hagyjuk, hogy érjenek össze az ízek.
vörös babot ki hagytam:)
Pizza
Lightos pizza
Semmi extra
hagyományos kelt tészta
ahogy most csináltam
40dkg liszt
0.5 ráma olvasztva
3-4dl tej
1 tojás
fél élesztő
Az élesztőt föl futtatom kicsi liszt kicsi cukor kicsi tej ,
aztán ha föl futott össze keverem a liszttel, olvasztott vajjal, meleg tejjel és a tojással ,
jó sokáig dagasztom aztán megint kellés:)
Elosztottam a fogyis részbe 8-10dkg tésztát tettem nem sok jó vékonyra szét nyomkodtam a tepsibe kevés olajon vagy olvasztott vajon /nem ragad oda/
És tele pakolom mindenféle zöldségekkel ,
most zöldborsó ,brokkoli ,kukorica kevés sajt :)
nagyon finom igaz nagyon vékony tészta mégis pizza filling az megmarad hogy pizzát ettél .
nem tudom mennyi kcal de szerintem nem sok :)
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)