2011. május 1., vasárnap

csoki krém


Hozzávalók:

5 dl habtejszín
60 dkg étcsokoládé (jó minőségű)

Elkészítés:

A tejszínt forrpontig melegítsük fel, adjuk hozzá a feldarabolt csokoládét, és kis lángon addig keverjük, amíg teljesen simára elegyedik. Ekkor levesszük a tűzről, és hagyjuk kihűlni, majd ismét jól kihabosítjuk.
Ha máznak szeretnénk felhasználni, akkor vonjuk be vele a tortát, amikor még folyós állapotban van.
Amennyiben a csoki mellett egy kis vajat adunk hozzá, szép fényes lesz a bevonat.
Ízesíthető is, pl. rummal.
Készíthetünk belőle bonbonokat, golyókat, a sűrű, kihűlt csokoládékrémet torták, sütemények töltésére használhatjuk.


Amennyiben nem kerül felhasználásra azonnal, hűtőben is eláll jó ideig, és legközelebb vízfürdő fölött felolvasztva ismét használni tudjuk.
Ez a mennyiség elég kiadós, a torta töltésére, és bevonására is bőven elegendő.