2011. május 1., vasárnap

Linzer




Hozzávalók (kb.20 darabhoz):

* 30 dkg liszt
* 20 dkg vaj
* 1 tojás
* 12 dkg porcukor
* 2 csomag vaníliás cukor
* 1 citrom reszelt héja
* kenéshez és szóráshoz: lekvár és darált dió

Elkészítése:

* A hozzávalókat (a tojásnak csak a sárgáját) gyors mozdulatokkal tésztává gyúrjuk és fóliába csomagolva 1-2 órára hűtőszekrénybe tesszük (napokra is lehet).
* A tésztát félújjnyira kinyújtjuk, kiszaggatjuk a formákat, majd mindenik párjának kiszúrjuk a közepét. Ezeket lekenjük enyhén felvert tojásfehérjével és megszórjuk darált dióval. 200 fokos sütőben kb.10 perc alatt kisütjük a formákat.
* Baracklekvárral (vagy ami van otthon) összeragasztjuk - egy simát és egy lyukast.


holnap csinálok egy próba sütést :)


forrás
http://gergelyne.blogspot.com/